Bakkerij Voordijk is een familiebedrijf waar inmiddels de 8e generatie met veel enthousiasme al meer dan 125 jaar dagelijks alle producten vers bakt.
In 24 augustus 1897 vestigde Goris Voordijk (4e generatie), van wie de vader, grootvader en overgrootvader bakkersknecht op Flakkee waren, zich als bakker in de kerkstraat in Oud-Beijerland. Met de “Beestenmarkt” in oktober was het hoogtij met de verkoop van oliebollen. Alhoewel er geen beestenmarkt meer is, stamt uit deze tijd de term “oliebollenbakker Voordijk”. In 1919 verhuisde het bedrijfje naar de Molendijk 42. In de loop der jaren kwam zoon Johannes (5e generatie) in de bakkerij en volgde zijn vader op.
De jongste zoon van Johannes, Gerlé (6e generatie), kwam daarna in de winkel. In 1969 nam hij het bedrijf over en het assortiment werd uitgebreid met banket. De drie zonen van Gerlé zijn als zevende generatie actief in de bakkersbranche. De vestiging in Oud-Beijerland wordt gerund door Kees Voordijk. De oudste zoon Hans is eigenaar van de bakkerij “Den Soeten Inval” in Goes.
Bakkerij Voordijk Ridderkerk is in 2007 gestart door Geert en Ina Voordijk en heeft 3 winkels: in Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De kinderen van Geert en Ina, Willianne Aline en Leendert (8e generatie), zijn ondertussen ook werkzaam bij Bakkerij Voordijk Ridderkerk.
Wij hopen u binnenkort in één van onze winkels te mogen begroeten!
Opening bakkerij
In 24 augustus 1897 vestigde Goris Voordijk, van wie de vader, grootvader en overgrootvader bakkersknecht op Flakkee waren, zich als bakker in de kerkstraat in Oud-Beijerland. Met de “Beestenmarkt” in oktober was het hoogtij met de verkoop van oliebollen. Alhoewel er geen beestenmarkt meer is, stamt uit deze tijd de term “oliebollenbakker Voordijk”.
Verhuizen
In 1919 verhuisde de kleine bakkerij naar de Molendijk 42 in. In de loop der jaren kwam zoon Johannes in de bakkerij en volgde zijn vader op.
Bakkerskar
Gerlé Voordijk sr (6e generatie) bezorgde het brood nog aan huis. Oud-Beijerland was destijds ingedeeld in wijken, zodat iedere wijk zijn eigen bakker had. Bij de oude generatie Oud-Beijerlanders staat dit nog steeds op het netvlies.
Bakkerij Voordijk Ridderkerk
Bakkerij Voordijk Ridderkerk is in 2007 gestart door Geert en Ina Voordijk.
Nieuwe productielocatie
In 2011 wordt de nieuwe productielocatie aan de Mandenmakersstraat in gebruik genomen. In de bakkerij wordt dagelijks vers brood, kleinbrood en koek gemaakt.
2e winkel geopend in Hendrik-Ido-Ambacht
Na succesvolle jaren in Ridderkerk opent Bakkerij Voordijk haar 2e winkel in Hendrik-Ido-Ambacht.
3e winkel geopend in Zwijndrecht
In 2018 nemen Geert en Ina Voordijk Patisserie Kapinga in Zwijndrecht over en na een flinke verbouwing starten ze hun 3e winkel.
Tweede productielocatie
In 2019 wordt een tweede productielocatie aan de Valkenierstraat in gebruik genomen. Op deze locatie wordt dagelijks vers gebak en chocolade gemaakt.
Verhuizing naar Winkelcentrum Walburg
In 2019 verhuist de winkel in Zwijndrecht van de Passage naar Winkelcentrum Walburg en wordt geopend op vrijdag 18 oktober 2019.
Grote verbouwing winkel Ridderkerk
In week 16 is de gehele winkel in Ridderkerk verbouwd en vernieuwd. Tijdens deze periode was een noodwinkel aan de voorzijde aanwezig om onze trouwe klanten te kunnen blijven bedienen. Op 20 april is onze winkel feestelijk geopend!
Verhuizing winkel Hendrik-Ido-Ambacht
In 2021 verhuist de winkel in Hendrik-Ido-Ambacht naar een andere locatie in Winkelcentrum De Schoof en wordt feestelijk geopend op woensdag 17 februari 2021.
8e generatie aan de slag bij Bakkerij Voordijk
De kinderen van Geert en Ina, Willianne Aline en Leendert (8e generatie), zijn ondertussen ook werkzaam bij Bakkerij Voordijk Ridderkerk.